Home Page De Hoge Veen Accès Contacts et liens utiles Documentatie DE - FR

 

Tijdelijk wandelverbod in het natuurreservaat tijdens de perioden van brandgevaar of wanneer de paden onzichtbaar geworden zijn door hevige sneeuwval (vertonen van de rode vlag)

De vlag is gehesen aan elke ingang van het staatsnatuurreservaat wanneer omstandigheden het natuurreservaat bedreigen of de bezoekers in gevaar kunnen brengen. De meest voorkomende gevallen zijn brandgevaar of een te grote aanwezigheid van sneeuw (rode vlag). De toegang tot het natuurreservaat is bij het vertoon van de vlaggen in alle omstandigheden verboden!

Volgende wandelwegen blijven bij het vertoon van de vlaggen echter toegankelijk:

De veengebieden in het zuidwesten
(regio Baraque Michel, Mont-Rigi, Botrange)

de natuurleerpaden in het veen van Poleûr en het veen Neûr Lowé;

de zuidelijke rand van de Fagne Wallonne, enkel vanaf het podium aan het Signal van Botrange tot Haie de Souck;

het verlengde van de Voie Adam naar de Chemin de Bêleu;

het Vecquéepad

 

De veengebieden in het noordwesten
(regio Ternell, Brackvenn)

Het pad aan de woudrand ten oosten van Neu-Hattlich, wanneer u de autoweg bij de observatietoren verlaat, in noordelijke richting;

de weg, tussen de D zones, van Getzbach naar de Steinley;

de weg, tussen de zones D en B, naar het kruis Arnold.

 

     

Tijdelijk wandelverbod van maart tot juli in bepaalde delen van het natuurreservaat ter bescherming van de broedende vogels en de baltsende korhoenen (Tetrao t. tetrix)

Met akkoord van de Commission Consultative de Gestion des Réserves Naturelles Domaniales des Hautes Fagnes, (raadgevende commissie voor het beheer van de staatsnatuurgebieden in de Hoge Venen) en door de bekommernis om de nestelende vogels een maximum aan rust te kunnen bezorgen, in het bijzonder de korhoenen, hebben de beheerders van het departement Natuur en Bossen de beslissing genomen om de toegang tot sommige zones te verbieden. Het verbod loopt van de maand maart tot de maand juli.

[ Inlichtingen voor maart - juni 2018 ].

Bijkomende inlichtingen kunnen bekomen worden via de volgende telefoonnummers:

- 080/ 44 72 73 vanaf 10h00 tot 16h00.

 

Toegankelijkheid